1 artikel

|   Producten per pagina Per pagina  

String Furniture

‘More than a flash of genius’

Bepaalde dingen worden zo sterk geassocieerd met een tijdperk dat ze tijdloos worden. Dit is zeker waar voor het kastensysteem String®, ontworpen door Nisse & Kasja Strinning in 1949. Het kan vreemd lijken dat zoiets eenvoudigs en bescheiden het belangrijkste designicoon van de 20e eeuw is geworden.

De redenen zijn verschillende; de platte verpakking is eenvoudig  en goedkoop te vervoeren, het is eenvoudig te monteren, de planken kunnen snel worden verplaatst, planken van verschillende dieptes kunnen gecombineerd worden, het is stabiel en kan uitgebreid worden in alle richtingen. Of het wandoppervlak groot of klein is, String is functioneel.

Als het niet voor een wedstrijd was geweest wat aangekondigd is door Zwedens grootste uitgeverij, Bonnier, in 1942 zou het waarschijnlijk nooit in productie zijn genomen, Bonnier realiseerde zich dat als de Zweedse mensen boeken zouden gaan kopen, ze een plek moeten hebben om deze boeken te bewaren. De plank moest betaalbaar zijn, eenvoudig te vervoeren en eenvoudig te monteren. Nisse Strinning had zo’n plank in gedachten. Er kwam een wedstrijd voor deze plank. Nisse Strinning deed samen met zijn vrouw, Kajsa Strinning, mee aan deze wedstrijd en wonnen natuurlijk de hoofdprijs.

Het String® kastensysteem heeft inmiddels meer dan 15 prestigieuze internationale onderscheidingen gekregen.

Matser is officieel String Furniture dealer

1 artikel

|   Producten per pagina Per pagina  

Heeft u vragen?

Neem gerust contact op, wij helpen u graag.

0317 - 419 007
info at matser dot nl