Alle 2

|   Producten per pagina Per pagina  
Sorteer op

Stringfurniture

Sommige dingen worden zo sterk geassocieerd met een bepaalde tijd, dat ze uiteindelijk tijdloos worden. Dat is een manier om de bijdrage van Nisse en Kajsa Strinning aan de Scandinavische designgeschiedenis samen te vatten. Maar wat leidde tot het idee van het rekkensysteem String?

De openbare bibliotheek van Bonnier realiseerde zich dat de meeste Zweedse huizen niet waren ingericht met een focus op boekenplanken, wat het voor hen behoorlijk moeilijk maakte om boeken te verkopen. In 1949 kondigden ze een wedstrijd aan waarbij ze alle inzenders vroegen om een ​​ontwerp voor een plank in te dienen met een paar criteria. De plank moest betaalbaar, gemakkelijk te verzenden en even gemakkelijk te monteren zijn. String voldeed aan alle eisen en werd datzelfde jaar tot winnaar uitgeroepen.

Natuurlijk werd String in de jaren vijftig een veel voorkomend meubel in de Zweedse huizen. De jaren vijftig en zestig waren bewogen jaren voor String, die genereus was opgesteld in de kantoren van het VN-hoofdkwartier in New York, gouden medaillewinnaar op de Triënnale van Milaan, onderdeel van de tentoonstelling in H55 die het begin was van de designbeweging Swedish design, en String System werd ook het best verkochte Scandinavische meubelstuk in Duitsland.

Matser is officieel Stringfurniture dealer

Alle 2

|   Producten per pagina Per pagina  

Heeft u vragen?

Neem gerust contact op, wij helpen u graag.

0317 - 419 007
info at matser dot nl