Olav Slingerland

Let’s wOrk!

Olav Slingerland (NL) vertrok op uitnodiging van ontwerper Xiaojie Zhu (CN) naar China om in diens keramiek studio samen te werken. Het merk, wOrk, is geboren. wOrk toont puur en eerlijk materiaal in een helder en hedendaags ontwerp.
Met wOrk laten de ontwerpers uit oost en west de rijkheid van keramiek zien. Met andacht voor de historie blazen ze nieuw leven in het oude ambacht. De producten van wOrk zijn bijzonder van kwaliteit, mooi gemaakt in kostbare nieuwe technieken, gecombineerd met handwerk.

De samenwerking is een culturele kruisbestuiving waarin de ontwerpers van elkaar leren over hun gezamelijke onderzoek: de taal van klei. De liefde voor het materiaal, de liefde voor natuur, de essentie van een goed ontwerp, dat zijn de aspecten die beiden delen in hun werk. De nieuwe vormtaal die ontstaat tonen de ontwerpers met het merk wOrk.

De natuur is de inspiratiebron voor elk ontwerp van wOrk. Rotsen eroderen in de rivier en de rivier creëert stenen in prachtige grijstinten. De vorm van stenen is de basis van de serie Stone cups. De grijstinten worden gebruikt voor de kleur van de huid van het porselein. Jaarringen vertellen de leeftijd van bomen, dezelfde jaarringen vormen de basis in de toepassing van kleur bij de ontwerpen van wOrk. De bomen met hun vertakkingen zijn de basis voor de serie Wood cups.

Matser is officieel Olav Slingerland dealer

Heeft u vragen?

Neem gerust contact op, wij helpen u graag.

0317 - 419 007
info at matser dot nl