Sahco Hesslein

Het verhaal van Sahco begint in 1831, toen de oprichter van het bedrijf besloot om voort te bouwen op de kennis van zijn familie over de textielhandel en genereerde hij zijn eigen bedrijf in Zuid-Duitsland. Samen met zijn zoon specialiseerde hij zich in het importeren van fijne tapijten, zijde en meubelstoffen uit zowel Frankrijk als het Verre Oosten, en bouwde langzaam een bedrijf op. Tegen het einde van de twintigste eeuw had het bedrijf een wereldwijde distributie vanuit het nieuwe hoofdkantoor in Neurenberg en de showrooms in Parijs, Londen,

Rijke texturen, verfijnde kleuren en klassiek design kenmerken textiel dat spreekt van tijdloze aantrekkingskracht en verfijnde smaak. Zachte neutrale kleuren worden gebruikt als basis voor veel ontwerpen, met gewaagde grafische details die de aandacht toevoegen, maar altijd binnen de sfeer van een eenvoudig en harmonieus ontwerp blijven.

In mei 2018 werd Sahco overgenomen door Kvadrat, een van ‘s werelds toonaangevende textielontwerpers in Denemarken. Met een nieuw creatief team en de gedeelde kennis van twee rijke designelementen, komt Sahco in een spannende nieuwe fase in zijn lange geschiedenis.

Matser is officieel Sahco Hesslein dealer

Op dit moment zijn wij bezig met het vullen van de collectie/shop.
Voor uw zoekopdracht neem contact met ons op of bezoek onze showroom, wij helpen u graag verder.

Alternatieve producten

Heeft u vragen?

Neem gerust contact op, wij helpen u graag.

0317 - 419 007
info at matser dot nl