Alle 4

|   Producten per pagina Per pagina  
Sorteer op

Brokis

Brokis is het geesteskind van de succesvolle Tsjechische ondernemer en ingenieur Jan Rabell. In 2006 richtte hij het merk Brokis op als platform om de Boheemse glasproductie te verlevendigen en naar nieuwe hoogten te brengen en generaties kennis en vakmanschap te behouden.

Bijna tien jaar eerder, in 1997, verwierf hij de noodlijdende Janštejn-glasfabriek, opgericht aan het begin van de 19e eeuw, ongeveer 140 kilometer ten zuidoosten van Praag. De vraag naar traditionele producten was aanzienlijk afgenomen, veel glasmakers werden oud en vertrokken en aloude technologieën en technieken dreigden verloren te gaan. De visie van de heer Rabell was om de fabriek terug te brengen naar haar vroegere prestige en ervoor te zorgen dat de eeuwenoude Boheemse glasfabriek tot in de 21e eeuw bleef bestaan.

Met Brokis creëerde de heer Rabell een verlichtingsmerk dat geheel andere producten biedt dan de producten die eerder bij Janštejn Glassworks werden geproduceerd. Originele en bijna vergeten formules voor de productie van gekleurd glas werden hersteld en zijn nu kenmerkend voor het merk Brokis.

Matser is officieel Brokis dealer

Alle 4

|   Producten per pagina Per pagina  

Heeft u vragen?

Neem gerust contact op, wij helpen u graag.

0317 - 419 007
info at matser dot nl