gerrit-matser Gerrit Matser 1864 – 1916

jan-matser-sr
Jan Matser sr 1896-1970

nico-matser
Nico Matser 1925-2007

jan-matser-jr
Jan Matser jr 1958

MATSER SINDS 1892

MATSER SINDS 1892

MATSER SINDS 1892

UNIEK, van oorsprong, FAMILIEBEDRIJF

Matser Wonen bestaat inmiddels al 130 jaar.

Het bedrijf werd in 1892 geopend door Gerrit Matser aan de Markt in Wageningen. In 1955 is de winkel verhuisd naar de Hoogstraat en in 1980 volgde een grootschalige uitbreiding aan het Plantsoen. Vanaf 1983 werd Matser verrijkt met een unieke Deens design afdeling.

Het bedrijf bestond in 1992 honderd jaar. Bij deze feestelijke gelegenheid droegen Nico en Didy Matser het stokje over aan hun zoon Jan, de huidige eigenaar.

Wageningen 29 december 2022,  overname Matser door Berden- fragment persbericht

De twee familiebedrijven Matser en Berden hebben elkaar gevonden. Berden, met meerdere vestigingen in Nederland, heeft Matser uit Wageningen overgenomen. De activiteiten van de winkel worden onder hoede van de familie Berden en familie Matser in persoon van broer Jan Matser en zus Ariënne Matser voortgezet. De winkel van Matser blijft op het vertrouwde adres aan het Plantsoen bestaan en ook de naam Matser zal niet uit het straatbeeld verdwijnen.

De familiebedrijven zijn samen goed voor 250 jaar ervaring. Berden is in 1902 ontstaan en uitgegroeid tot een keten van winkels en warenhuizen en staat onder andere bekend om haar design meubelen. De winkel van Matser werd in 1892 geopend en het bedrijf is
ontwikkeld tot een specialist in Scandinavisch design en hedendaags wonen.

Paul Berden: “We zijn zeer verheugd dat het familiegeluk nu verder wordt uitgebreid naar de provincie Gelderland. Met deze overname wordt kennis en ervaring samengebracht, en staan we voor een nóg betere klantbeleving in de toekomst.”

Jan Matser: “Wij zijn trots op ons bedrijf en blij dat de know how van Berden ons vakmanschap zal versterken. Het unieke Matser team kan zich door deze nieuwe stap verder ontwikkelen.

MATSER IN 2023

De winkel is gevestigd in het centrum van Wageningen.

2750m2 grote eigentijdse woonwerelden die de klant van vandaag inspireren en verder laten kijken dan men gewend is. Specialist in Scandinavisch design en hedendaags wonen.

Het team van Matser bestaat uit 20 enthousiaste mensen. Alle voorkomende werkzaamheden zoals interieuradvies / -ontwerp, inmeten, montage en bezorgservice worden door Matser uitgevoerd.