Nya Nordiska

Duidelijke vormen en een reductie tot de essentie zijn ons concept sinds de oprichting van het bedrijf, waardoor het ontwerp van Nya Nordiska onmiskenbaar is en veel ontwerpen tijdloze klassiekers.

De invloeden en ontwerpprincipes die worden gekenmerkt door de Scandinavian Design School gaan terug op de leertijd en reisjaren van de oprichter van het bedrijf Heinz Röntgen, die na verschillende kunstgeschiedenis in verschillende Europese textieldrukkerijen te hebben gewerkt. Hij keerde terug met een duidelijke visie terug naar Duitsland en richtte in 1964 in Düsseldorf het textielbedrijf Nya Nordiska op. Zijn creatieve concepten en ideeën vormen nog steeds het ontwerp en de filosofie van het bedrijf. “Absoluut eigentijds, uiteindelijk tijdloos”. Dit leidende principe wordt door ons consequent opnieuw geïnterpreteerd.

In 2010 werd het hoofdkantoor van het bedrijf in Dannenberg in Nedersaksen, waar vandaag de dag 50 medewerkers werken, op indrukwekkende wijze uitgebreid door Staab Architects door materiaal, vorm en functie samen te voegen met de bestaande vakwerkhuizen.
Como en Tokio. Onze klanten over de hele wereld waarderen de verscheidenheid van onze gordijnen, decoratie- en meubelstoffen.

Matser is officieel Nya Nordiska dealer

Op dit moment zijn wij bezig met het vullen van de collectie/shop.
Voor uw zoekopdracht neem contact met ons op of bezoek onze showroom, wij helpen u graag verder.

Alternatieve producten

Heeft u vragen?

Neem gerust contact op, wij helpen u graag.

0317 - 419 007
info at matser dot nl