VL38 LED Tafellamp | Louis Poulsen

Vanaf 625,-

Op voorraad:
Ja
Levertijd:
Onbekend

Showroommodel 625,-

Offerte aanvragen

VL38 LED Tafellamp | Louis Poulsen

De tafellamp VL38 werd aan het eind van de jaren 1930 door Vilhelm Lauritzen en Louis Poulsen ontworpen voor het Radiohuset-gebouw in Kopenhagen (van waaruit destijds radiouitzendingen werden verzorgd en dat nu onderdak biedt aan de Royal Danish Academy of Music). De VL38 en de daarop geïnspireerde hanglamp de VL45 werden beide door Vilhem Lauritzen voor Radiohuset ontworpen en deden hun intrede in de catalogi van Louis Poulsen in het midden van de jaren 1940. De VL38 werd in het najaar van 2016 opnieuw, in een wit met koperkleurige variant geïntroduceerd. Geheel in lijn met de moderne innovaties op het gebied van verlichtingstechnologie en om het energieverbruik terug te dringen, is de lamp uitgerust met LED-verlichting.


Over dit merk

Louis Poulsen, opgericht in 1874, is een Deense verlichtingsfabrikant, geboren uit de Scandinavische designtraditie. De functie en het ontwerp van de producten van Louis Poulsen zijn afgestemd op het reflecteren en ondersteunen van het ritme van natuurlijk licht. Elk detail in het ontwerp heeft een doel. Elk ontwerp begint en eindigt met licht.

In nauwe samenwerking met ontwerpers, architecten en andere talenten zoals Poul Henningsen, Arne Jacobsen, Verner Panton en Louise Campbell, heeft Louis Poulsen zich gevestigd als een van de belangrijkste wereldwijde leveranciers van architecturale en decoratieve verlichting. De producten van Louis Poulsen worden zowel binnen als buiten toepast in de particuliere en (professionele) zakelijke markt.

Louis Poulsen ontwerpt om licht te vormen!

Matser is officieel Louis Poulsen dealer

VL38 LED Tafellamp | Louis Poulsen

Louis Poulsen
Vilhelm Lauritzen
Denemarken
Wit | Messing
Voet: Gegoten aluminium | Scherm: Getrokken aluminium | Staander: Geborsteld Messing
Hoogte: 38 cm

Dit artikel is een showroommodel, bij Matser in de winkel kunt u dit product bekijken. Mocht u op zoek zijn naar een andere versie van dit product, of wilt u kijken en ervaren in welke uitvoeringen dit product nog meer leverbaar is, dan kunt u langskomen in onze winkel of contact met ons opnemen voor een afspraak. Onze interieuradviseurs geven graag u de passende informatie en een offerte.