SB XL Barstoel | Spectrum

549,-

Sale

Uitvoering in onze showroom: Zithoogte: 80 cm, Frame: Mat verchroomd, Zitting: Tuigleer, Kleur: Zwart

SALE is inclusief bezorgen en exclusief montage.

Op voorraad:
Ja
Levertijd:
Direct leverbaar

Showroommodel 549,-

SB XL Barstoel | Spectrum

In 2003 werden barstoelen SB 05 (kunstriet), SB 06 (tuigleer) en SB 07 (gestoffeerde uitvoering) geïntroduceerd, een verhoging van de eetkamerstoelen uit 1960. Later kwam hier ook nog de SB 08 bij, met een houten zitting en rug en een eiken fineer.
Door uitbreiding met de XL-serie zijn twee verschillende zithoogtes (67 cm en 80 cm) verkrijgbaar. Frames zijn mat verchroomd.

De tuigleren uitvoering kan worden geleverd in 4 kleuren: zwart, een elegant donker bruin, een warm midden bruin en een naturel ongeverfd leer.
Ook zal tuigleer na verloop van tijd uitrekken, ruimer worden. Dit kan bij de zittingen van de stoelen opgevangen worden doordat deze met een veter worden dicht getrokken.


Over dit merk

Sinds haar oprichting in 1941 combineert de Nederlandse meubelfabrikant Spectrum het werk van de meest toonaangevende Nederlandse ontwerpers met dat van de jonge generatie. Spectrum heeft een bijzondere geschiedenis. Het bedrijf werd in de oorlog opgericht door Weverij De Ploeg om te voorkomen dat haar werknemers door de Duitsers te werk gesteld zouden worden. Door gebrek aan grondstoffen voor de weverij werd er overgestapt op de productie van klein meubilair. Gerrit Rietveld was in die tijd al betrokken als ‘ondergronds’ adviseur. Na de oorlog werd het bedrijf voortgezet en afgesplitst van De Ploeg.

In de vijftiger jaren werd Martin Visser gevraagd om de design afdeling van Spectrum voor zijn rekening te nemen. Hij was tot op dat moment hoofd van de meubelafdeling van De Bijenkorf. Hier kwam hij in contact met de meest toonaangevende ontwerpers uit ons land. Visser wist velen van hen over te halen om voor Spectrum te ontwerpen. De meest bekende ontwerpers zijn Gerrit Rietveld, Benno Premsela en Cobra schilder Constant Nieuwenhuys.

Begin jaren 60 ontwierp Martin Visser Spectrums’ eerste hedendaagse meubelcollectie. Tot op de dag van vandaag combineert Spectrum het werk van de grootmeesters van het Nederlands design met nieuwe ontwerpen van bijvoorbeeld Studio Parade, Arian Brekveld, Ruud-Jan Kokke, Chris Slutter en Carolina Wilcke.

De Spectrum collectie wordt gevormd door een bijzondere mix van comfort, iconisch design en een functioneel lijnenspel van ongekende schoonheid. Het gebruik van de beste materialen en ons vakmanschap garandeert een hoogwaardige afwerking.

Matser is officieel Spectrum dealer

SB XL Barstoel | Spectrum

Spectrum
Nederland
Zwart
Frame: Mat verchroomd | Zitting: Tuigleer
Zithoogte: 80 cm

Dit artikel is een showroommodel, bij Matser in de winkel kunt u dit product bekijken. Mocht u op zoek zijn naar een andere versie van dit product, of wilt u kijken en ervaren in welke uitvoeringen dit product nog meer leverbaar is, dan kunt u langskomen in onze winkel of contact met ons opnemen voor een afspraak. Onze interieuradviseurs geven graag u de passende informatie en een offerte.