Pia Chair Eetkamerstoel | dk3

Vanaf 848,-

Uitvoering in onze showroom: Afmeting: B:48 x D:42 x H:75 x ZH:45 cm, Materiaal: Frame: Smoked Oak, Zitting: Papercord, Kleur: Naturel

Foto 8 zoals getoond in onze showroom

Op voorraad:
Ja
Levertijd:
Meer dan 6 weken
Offerte aanvragen

Pia Chair Eetkamerstoel | dk3

Als meubelontwerper stond Poul Cadovius vooral bekend om zijn iconische rekkensystemen, zoals het ROYAL SYSTEM® uit 1948. Maar met de lancering van de eetkamerstoel PIA CHAIR in 1959 kon hij ook de titelstoelontwerper toevoegen aan het cv.

Hij wilde een stoel creëren in de tijdgeest, geïnspireerd op andere designstoelen uit de jaren vijftig, maar dan lichter en meer “petite”, zowel qua fysiek gewicht als qua designuitdrukking. De stoel is ontwikkeld op basis van een “less is more” concept, met de focus op zo min mogelijk materiaalverbruik, met behoud van een hoog detailniveau en uitstekend comfort.


Over dit merk

De DK3 collectie combineert exclusieve klassieke en eigentijdse meubels van grote Deense architecten en ontwerpers zoals Jeppe Utzon, Børge Mogensen, Poul Cadovius en anderen. Het merk wordt vertegenwoordigd door meubelretailers in meer dan 30 landen over de hele wereld. Ze creëren meubelstukken die zijn gevormd en vervaardigd door echte liefhebbers, altijd met de ambitie om de beste timmerwerktradities te verenigen met modern en klassiek meubeldesign door de samensmelting van tijdloos staal of messing en hoogwaardig hout. De liefde voor organisch materiaal en de compromisloze focus op kwaliteit is duidelijk gedurende het hele proces, van de eerste ontwerpschetsen tot de fabricage in de timmerfabriek, waar de meeste stukken met de hand worden afgewerkt en het oppervlak worden behandeld. Ze hebben een passie voor hout en in de ontwerpen streven ze er altijd naar om de natuurlijke kenmerken van de boom te benadrukken in plaats van te verbergen.

Op basis van deze ontwerpvisie werd in 2009 de dk3_3 TABLE gelanceerd als een van de eerste plankentafels op de Scandinavische markt. Een jaar later, in 2010, hebben ze het iconische wandreksysteem ROYAL SYSTEM®, ontworpen door Poul Cadovius in 1948, opnieuw gelanceerd. Zowel de plankentafel als het ROYAL SYSTEM® hebben een belangrijke rol gespeeld bij de geboorte en oprichting van dk3 en creëerden een sterk fundament voor het bedrijf.

Matser is officieel dk3 dealer

Pia Chair Eetkamerstoel | dk3

dk3
Poul Cadovius
B:48 x D:42 x H:75 x ZH:45 cm
Denemarken
Eiken | Naturel
Frame: Smoked Oak | Zitting: Papercord naturel

Voor meer informatie over de dk3 Pia Chair Eetkamerstoel of een aantrekkelijke offerte kunt u contact opnemen met een van onze interieuradviseurs, zij helpen u graag verder.