CH24 Limited Edition Eetkamerstoel | Carl Hansen & Søn

Vanaf 508,-

Ter gelegenheid van de 105e verjaardag van Hans J. Wegner presenteert Carl Hansen & Søn een tot nu toe ongeziene variant van de iconische CH24 Wishbone Chair. Met een geoliede notenhouten frame en een zitting in exclusief geitenleer, is dit een gelimiteerde editie. Kan niet nabesteld worden.

 

Uitvoering in onze showroom: LIMITED EDITION – afmeting: L:55 x D:51 x H:76 x ZH:45 cm, Frame: Geolied Walnoot, Zitting: Geitenleer, Kleur: Deep Red

Op voorraad:
Ja
Levertijd:
Meer dan 6 weken

Showroommodel 1.275,-

Offerte aanvragen

CH24 Limited Edition Eetkamerstoel | Carl Hansen & Søn

Ter gelegenheid van de 105e verjaardag van Hans J. Wegner presenteert Carl Hansen & Søn een tot nu toe ongeziene variant van de iconische CH24 Wishbone Chair. Met een geoliede notenhouten frame en een zitting in exclusief geitenleer, is dit een gelimiteerde editie.


Over dit merk

Carl Hansen opende zijn meubelwerkplaats in Odense, Denemarken in 1908 en werd al snel bekend om de hoge kwaliteit van zijn werk. In de eerste dagen produceerde het bedrijf op maat meubels – inclusief alles van eetkamer tot slaapkamer suites. Toen het bedrijf groeide en de tijden veranderde, begon Carl Hansen geleidelijk met het produceren van kleinere series van zijn meest populaire stukken. Deze combinatie van handwerk en rationeel serieproductie werd al snel het handelsmerk van het bedrijf.

Hans J. Wegner
De verkoopsmanager van Holger Hansen destijds, Ejvind Kold Kristensen, heeft het nieuwe ras Deense meubelontwerpers die in de jaren veertig begonnen, in de gaten gehouden.
Kold Kristensen was vooral onder de indruk van Hans J. Wegner, wiens ontwerpen kritiek op tentoonstellingen kreeg, maar relatief onbekend was buiten de specialistische kringen. Kold Kristensen had geen twijfel dat Hans J. Wegner een ontwerper was die Carl Hansen & Søn zou kunnen voortzetten in het volgende groeiniveau.
Kold Kristensen benaderd Hans J. Wegner in de late jaren 1940 en de samenwerking tussen Hans J. Wegner en Carl Hansen & Søn begon kort daarna. Hans J. Wegner ontwierp in 1949 vier stoelen, speciaal voor Carl Hansen & Søn. Deze werden in 1950 in gebruik genomen en werden in 1950 gelanceerd. Onder de eerste vier stoelen was de legendarische Wishbone Chair, CH24.

Matser is officieel Carl Hansen & Søn dealer

CH24 Limited Edition Eetkamerstoel | Carl Hansen & Søn

Carl Hansen & Søn
Hans J. Wegner
Denemarken
Deep Red
Frame: Walnoot geolied | Zitting: Goat Leather
L:55 x D:51 x H:76 x ZH:45 cm

Dit artikel is een showroommodel, bij Matser in de winkel kunt u dit product bekijken. Mocht u op zoek zijn naar een andere versie van dit product, of wilt u kijken en ervaren in welke uitvoeringen dit product nog meer leverbaar is, dan kunt u langskomen in onze winkel of contact met ons opnemen voor een afspraak. Onze interieuradviseurs geven graag u de passende informatie en een offerte.