Tangled Vitrine | Spectrum

Vanaf € 3.745,-

Uitvoering in onze showroom: Frame: Staal, Kleur: Zwart, Helder glas

Op voorraad:
Ja
Levertijd:
Meer dan 6 weken

Showroommodel € 3.745,-

Offerte aanvragen

Tangled Vitrine | Spectrum

Met de Tangled Vitrine, breidde carolina Wilcke de Tangled serie uit, die een jaar eerder werd geïntroduceerd. De 2 elegante verfijnde deuren die aan de zijkanten van de vitrine zitten maken het ontwerp spannend en onverwacht. Ze sluiten met behulp van kleine magneten die in het frame verwerkt zijn. Het front van de vitrine blijft puur en eenvoudig en geeft een open beeld op de mooie stukken die in de vitrine gepresenteerd zullen worden. Ook de kleine deurgreepjes passen perfect bij dit ranke ontwerp. het massief stalen frame wordt zwart gepoedercoat. Alle glazen delen bestaan uit 5 mm gehard glas. De 3 glasplaten liggen los op beugels in de vitrine. Maat: 86x40x158 cm (BxDxH)


Over dit merk

Sinds haar oprichting in 1941 combineert de Nederlandse meubelfabrikant Spectrum het werk van de meest toonaangevende Nederlandse ontwerpers met dat van de jonge generatie. Spectrum heeft een bijzondere geschiedenis. Het bedrijf werd in de oorlog opgericht door Weverij De Ploeg om te voorkomen dat haar werknemers door de Duitsers te werk gesteld zouden worden. Door gebrek aan grondstoffen voor de weverij werd er overgestapt op de productie van klein meubilair. Gerrit Rietveld was in die tijd al betrokken als ‘ondergronds’ adviseur. Na de oorlog werd het bedrijf voortgezet en afgesplitst van De Ploeg.

In de vijftiger jaren werd Martin Visser gevraagd om de design afdeling van Spectrum voor zijn rekening te nemen. Hij was tot op dat moment hoofd van de meubelafdeling van De Bijenkorf. Hier kwam hij in contact met de meest toonaangevende ontwerpers uit ons land. Visser wist velen van hen over te halen om voor Spectrum te ontwerpen. De meest bekende ontwerpers zijn Gerrit Rietveld, Benno Premsela en Cobra schilder Constant Nieuwenhuys.

Begin jaren 60 ontwierp Martin Visser Spectrums’ eerste hedendaagse meubelcollectie. Tot op de dag van vandaag combineert Spectrum het werk van de grootmeesters van het Nederlands design met nieuwe ontwerpen van bijvoorbeeld Studio Parade, Arian Brekveld, Ruud-Jan Kokke, Chris Slutter en Carolina Wilcke.

De Spectrum collectie wordt gevormd door een bijzondere mix van comfort, iconisch design en een functioneel lijnenspel van ongekende schoonheid. Het gebruik van de beste materialen en ons vakmanschap garandeert een hoogwaardige afwerking.

Matser is officieel Spectrum dealer

Tangled Vitrine | Spectrum

Spectrum
Nederland
Zwart | Helder
Frame: Stalen profielen | Geheel helder glas
86 x 40 x 158 cm

Dit artikel is een showroommodel, bij Matser in de winkel kunt u dit product bekijken. Mocht u op zoek zijn naar een andere versie van dit product, of wilt u kijken en ervaren in welke uitvoeringen dit product nog meer leverbaar is, dan kunt u langskomen in onze winkel of contact met ons opnemen voor een afspraak. Onze interieuradviseurs geven graag u de passende informatie en een offerte.