Kosta Boda Art on Tour

Kosta Boda is één van ‘s werelds belangrijkste toonaangevende glasfabrieken uit Zweden. Het glaswerk en de glazen kunstobjecten zijn heel bijzonder en verfijnd.

Het merk Kosta Boda bestaat sinds 1742 en omvat een artistieke en kleurrijke collectie die wordt ontworpen door wereld beroemde designers zoals Bertil Vallien, Göran Wärff, Anna Ehrner en Kjell Engmann.

Het glaswerk is altijd van een verfijnde soort en omvat vazen, schalen, borden, sculpturen, glazen, kandelaars etc. Door middel van gespecialiseerde blaas-, slijp- en schildertechnieken worden er complexe ontwerpen gevormd. Sinds 1742 is de technologie en bewerking van glas, in het hart van de bossen in de Zweedse provincie Småland, verfijnd en geperfectioneerd. Kosta Boda glaswerk is levendig, creatief, innovatief en uitdagend en is een echte blikvanger. Glas met ware passie.

De ontwerpers delen een passie voor het verkennen van de mogelijkheden van glas, het rekken van de grenzen van wat haalbaar is. De gebruikte technieken zijn zowel klassieke als nieuwe, vaak ontwikkeld door de ambachtslieden in de glasfabriek tijdens het omzetten van de ontwerpers ideeën in prachtige creaties.

De filosofie bij Kosta Boda is om een uniek glasobject te creëren, dat klanten vandaag en toekomstige generaties zal blijven boeien.

Vanaf 12 april 2018 is de Kosta Boda Art on Tour ongeveer 6 weken (t/m de pinksterdagen) te bewonderen bij Matser in Wageningen, daarna reist de Kosta Boda Art on Tour door naar zijn volgende bestemming. Verschillende (exclusieve) werken van onder andere; Kjell Engman, Bertil Vallien, Hanna Hansdotter en Lena Bergström zijn te bewonderen en te koop tijdens deze Art on Tour.